SPROOKJESWEBSITES

Ik ben natuurlijk niet de enige die van sprookjes houdt. Hier volgen een paar links naar andere websites over sprookjes. En van alles uit de jaren 60, 70 is te vinden op de website van Het Geheugen van Nederland. Jean-Baptiste Monge is een tekenaar die niet onderdoet voor Alan Lee en Brian Froud. Gedetailleerde tekeningen van trollen en gnomen. Een site waar je poesieplaatjes, kinderboeken, adventskalenders en dergelijke kunt kopen is de Kinderboekenkast. Een aanrader! Een Wikipedialink voor heel veel verhalen van Andersen, niet gek. Bij Flowerfairyprints kun je de afbeeldingen afzonderlijk bestellen. Mooie vilten sprookjespoppetjes kun je zien bij viltcreaties van Corina. Ik heb er enkele bij plaatjes, mooie plaatjes gezet. Kijk ook naar elfen borduursels van Jane Hopkins, zo goed gedaan. Legende, sagen en sprookjes, daar staat van alles wat. Op de DBNLsite staan heel veel sprookes, boeken, oude verhalen etc.
Op Whispering books kun je oude sprookjes met oude tekeningen zien.
Sprookjes: 200 jaar gebroeders Grimm bij de KB. November 2015: Een goeie website met veel links naar mythen, folklore, oude geschriften etc.
Grimm Bilder Wiki is een Duitse website met heel veel plaatjes over bijvoorbeeld Frau Holle. Je kunt naar andere sprookjes

2022: Rinestone Bookmarks.