MIJN ZELFGESCHREVEN BOEKEN

Ik heb negen boeken geschreven die uitgegeven zijn en ben bezig met andere boeken.

*******************************************************************************************************************************************************
Alle boeken, behalve Gwenllian (Engelse uitgever), Honingkoeken en Bliksemschichtenhet geheim van de grafheuvel en Zoektocht naar Brechje, liggen in de ramsj. Honingkoeken (€13,95) en Donkere grond (€10) zijn bij mij te verkrijgen, net als de Arthurgids en Het stein van Walraven voor €25 (collector's items). Alles excl. portokosten. Het geheim van de grafheuvel is te vinden in de Nederlandse en Belgische boekhandel (€16,50) evenals Zoektocht naar Brechje (€17,50). Je kunt altijd vragen om een handtekening of een opdracht! Wil je een boek bestellen? Zet dan een berichtje in mijn gastenboek of mail me thaila1282@hotmail.com en ik neem contact met je op.

In Februari 2018 verscheen mijn nieuwste boek Gwenllian bij de Simon de Montfort Society in Evesham, Engeland. Een spannende Engelse roman over de zoektocht naar een kind met een aparte naam. Het boek is als POD - Printing on Demand - te verkrijgen bij vele aanbieders als Bol.com, amazon.co.uk, Barnes & Noble, Lulu.com

Het boek wordt dus gedrukt zodra het besteld wordt, daarom duurt het ietsje langer voordat het bij je op de mat valt.

Nederlandse tak van Lulu: €13,95

Een interview van David Snowden met mij waarin ik een en ander uitleg over het schrijven van Gwenllian, is onlangs verschenen op de site van de Simon de Montfort Society!

ENGLISH: In February 2018 my latest book Gwenllian was published by the Simon de Montfort Society in Evesham. An exciting book in English about the quest for a child with a specific name. The book is being printed as POD (Printing On Demand) and can be ordered at amazon.co.uk, Barnes & Noble, Lulu.com etc.

David Snowden conducted an interview with me which can be read on the site of the Simon de Montfort Society!

Honingkoeken en Bliksemschichten ligt sinds november 2014 op de plank. Leeftijd 9-14 en op naar 80+. Het boek kost normaal gesproken €13,95 (excl. verzendkosten) maar ik doe het in de aanbieding voor ... €10! Het is perfect voor Sinterklaas en Kerst in de donkere dagen. Maar daarbuiten ook! Het gaat over een bijzondere bakkerij...

Tijdens een heftige storm verschijnt uit het niets een vreemde jongen in het bos. Kort daarop worden in een oude bakkerij herhaaldelijk speciale, met honing bereide speculaaspoppen gestolen. De tieners van de bakker, Tette en Rinnolt, betrappen op een nacht de inbreker, een jongen van hun leeftijd. Algauw komen ze erachter dat het niet zomaar een jongen is. Hij spreekt een taal die ze nog nooit hebben gehoord.
Ook vreemd is dat het oude, leegstaande boswachtershuisje waar ze vaak speelden opeens weer bewoond is. Ene professor Persijn heeft zich er teruggetrokken om een boek te schrijven over de Germaanse goden.
En wat heeft dat nare, hoge, piepende geluid dat uit het schuurtje komt met dit alles te maken? Samen met Persijn en hun familie proberen Tette en Rinnolt de jongen terug te brengen naar waar hij thuishoort. In het verre verleden.

Honingkoeken1&2
PDF – 231.2 KB 254 downloads

Sneeuwklokje en de ooievaar

Mijn eerste schrijfsel, toen ik negen of tien was, op 4 februari 2011 weer gevonden, nog steeds in mijn schoolschrift 'werkschrift taal' bewaard. Mijn cijfer staat op de 3 na laatste blz. :-) Met uitgeknipte plaatjes van Klungeltje erop geplakt die toen in de Tina te vinden was.  

2009: 22 augustus 2009, het zevende boek is uit!
Zoektocht naar Brechje, De Vries-Brouwers, Antwerpen, 12+. ISBN 978-90-5341-614-3. 167 pp. € 17,50

Tussen de twee hoofdpersonen uit het verhaal, Sanne en Brechje, liggen ruim drie eeuwen. Niettemin zijn ze op een mysterieuze manier met elkaar verbonden. Op een dag loopt Sanne, een meisje van nu, onder de Utrechtse  Domtoren door als ze uit het niets de naam Brechje hoort. Het blijkt een stem uit het verre verleden. Met haar vriendin Minke duikt Sanne de archieven in en komt ze erachter dat Brechje in 1672 in de Utrechtse kruidenierswinkel In de Vergulde Peperbael (het huidige nummer 54 op de Oudegracht) woonde en werkte. Gaandeweg krijgt Sanne steeds meer het gevoel dat er al die tijd geleden iets vreselijks is gebeurd met Brechje. Ten slotte weet ze waar ze haar zal kunnen vinden.
De hoofdstukken waarin Sanne op zoek is naar Brechje, worden telkens afgewisseld met hoofdstukken waarin Brechje zelf wordt gevolgd, in de zeventiende eeuw; de hectische tijd van de oorlog die Nederland voerde met Frankrijk, Engeland en Duitsland in het rampjaar 1672. Brechje wordt verliefd, net als de hedendaagse Sanne. Maar er is ook een dreiging in de vorm van Barend, de huisknecht van de kruidenier voor wie Brechje werkt. Barend maakt Brechje het leven zuur en sluit zich aan bij de Fransen. Het is aan Sanne om erachter te komen wat er met Brechje op die ene, donkere avond is gebeurd... Ouders online recensie (helemaal naar beneden scrollen). 

Zoektocht naar Brechje 1e twee hoofdstukken
PDF – 365.9 KB 259 downloads

Zondag 14 maart 2010, op de Culturele zondag van de Boekenweek, heb ik in het Utrechts Archief een lezing gegeven over Zoektocht naar Brechje. De mensen van het archief hadden twee vitrines ingericht met afbeeldingen van datgene wat in het boek staat, alsmede het echte overdrachtenboek uit 1669, waar de transportakte in staat. Echte geschiedenis! Op een of andere manier schrijven mensen mijn naam nooit goed.

Er waren heel wat te koop bij Broese en het Utrechts Archief.

2008: In dit jaar kwam de jeugdroman Het geheim van de grafheuvel uit bij de Vlaamse uitgever De Vries-Brouwers. Een spannend kinderboek voor 11+, waarin de twee broers Tobias en Friso stiekem een vergeten grafheuvel achter in de uitgestrekte tuin van hun grootouders opgraven. ISBN 978-90-5341-673-0.192 pp. € 16,50.

Als Tobias en Friso tijdens de vakantie in het nieuwe grote huis van hun grootouders moeten logeren, hebben ze daar niet zoveel zin in. Maar als opa vertelt dat er een eeuwenoude grafheuvel aan het eind van zijn landgoed ligt, zijn de twee broers erg geïnteresseerd. Een grafheuvel waar nog nooit iemand van had gehoord? Vol enthousiasme beginnen ze de vergeten heuvel op te graven, met behulp van archeoloog Pieter Bronsma. Maar wat begint als een spannende opgraving krijgt een sinister trekje als Elsie Vallen, een verwarde oude vrouw, hun verbiedt bij de grafheuvel te komen. Vanaf dat moment gebeuren er griezelige dingen. Zit Elsie hier achter, of is er heuse voodoo in het spel?
Zal het de jongens lukken de opgraving tot een goed einde te brengen en achter het geheim van de grafheuvel te komen? 

PDF 1e twee hoofdstukken van Het geheim van de grafheuvel
PDF – 239.1 KB 229 downloads

Een leuke foto van een fan, die ik op 11 februari 2011 binnenkreeg!

2004: Bij uitgeverij Gottmer verscheen de volgende volwassenroman: Donkere grond, een roman waarin alles draait om een opgraving in Noord-Engeland en de relatie tussen Jane en Stuart. Een heerlijk boek voor in bed, als je tenminste van lezen in bed houdt.

Jane Widowson is een journaliste, gespecialiseerd op het gebied van archeologie en opgravingen. Door de hoofdredacteur van de krant wordt ze naar een noodopgraving in Yorkshire gestuurd. Stuart Morris, hoofd van de opgraving, wil eerst weinig van doen hebben met Jane. Maar als de situatie tussen de landeigenaar, de arrogante Lord Ansom, en de archeologen grimmige trekjes krijgt, komt Morris erachter dat het toch wel handig is als een journaliste als Jane het aan de grote klok hangt. De reden waarom Lord Ansom hen zo graag kwijt wil, is helemaal niet duidelijk. Maar als Jane achter de waarheid komt, blijkt de opgraving een gevaarlijke plek voor de mensen die er nietsvermoedend aan het werk zijn.

Donkere grond 1 & 2
PDF – 232.8 KB 242 downloads

2003: Mijn eerste volwassenroman zag het licht bij uitgeverij Westfriesland, een romantische thriller die gebaseerd is op de Arthurgids: Tweestrijd in Wales. Een boek ter ontspanning voor in bed. Te vinden in de bibliotheek, ook als grote letterboek.

De journaliste Dana Boeijen heeft een aanvraag voor een Bel-Reeksbeurs ingediend. Deze beurs stelt een schrijver in staat een reisgids te maken waarbij de uitgever de reis en het onderzoek betaalt. De beurs is een initiatief van de beroemde uitgeverij Bel, en hun reisgidsen zijn stuk voor stuk bestsellers. Tot haar verrassing wordt haar aanvraag gehonoreerd en zal ze naar Wales gaan om in de voetsporen van de legendarische koning Arthur te treden. Bovendien wordt de beurs deze keer gekoppeld aan een prijsvraag van het British Council of Tourism and Recreation. Maar met één ding heeft ze geen rekening gehouden: Roland Bel gaat als begeleider mee. De reden hiervoor is dat succesvolle schrijvers weggekaapt kunnen worden door de concurrerende uitgeverij Meiling. Dana ziet dat eerst helemaal niet zitten, maar door hun gezamenlijke interesse in koning Arthur wordt de aanvankelijk moeizame relatie tussen haar en de uitgever steeds beter. Als Dana erachter komt dat er een groot geheim rond Arthur bestaat, wijken ze af van hun geplande reis. Meiling probeert Dana inderdaad over te halen haar reisgids bij hen uit te geven en laat daarbij geen middel onbenut. Roland en Dana zullen niet zonder kleerscheuren achter het geheim van koning Arthur komen...

2001: In de voetsporen van koning Arthur. Dé reisgids waar alle plaatsen in heel Engeland staan die met de legendarische Arthur te maken hebben. Niet alleen maar een reisgids, ook veel achtergrondinformatie over Arthur is hierin te vinden. Uitgegeven in de Dominicusreeks van uitgeverij Gottmer.

Nicki Bullinga neemt u mee naar het land van de legendarische koning Arthur, de ‘dux bellorum’ (oorlogsleider) die al eeuwenlang vele schrijvers fascineert. Arthur kreeg vooral bekendheid in de Middeleeuwen, toen beroemde schrijvers als Geoffrey van Monmouth en Chrétien de Troyes in de twaalfde eeuw zijn avonturen aan het perkament toevertrouwden. Sindsdien zijn er duizenden boeken aan hem gewijd, en tot op de dag van vandaag wordt er onderzoek verricht naar de authenticiteit van Arthur en zijn ridders van de Ronde Tafel. Op sommige plekken komt Arthur zeer dichtbij. Maar wat is er nu precies te zien in het kasteel van Winchester, of in King Arthur's Halls? Is South Cadbury echt Camelot of slechts een versterkt fort uit Arthurs tijd? En ligt Arthur begraven in Cornwall, Wales of Schotland of Wales?
De boeiende historische  achtergrond en de vele anekdotes over koning Arthur prikkelen ook nu nog de fantasie. Nicki Bullinga beschrijft alle plekken die verbonden zijn met de naam van Arthur en zijn ridders. Ze maakt gebruikt van de oudste middeleeuwse teksten om de origine van de Arthuriaanse locaties te verklaren. Deze gids biedt inzicht in zowel de Arthurlegende als de bijbehorende geografie. Bij elke locatie staat een routebeschrijving, want zo makkelijk laat Arthur zich niet vinden!

1en 2
PDF – 215.8 KB 230 downloads

2001: In hetzelfde jaar als de Arthurgids verscheen een jeugdroman (11+) over het verdwenen kasteel van Ravenstein bij uitgeverij Christofoor: Het stein van Walraven. Hierin komt een jongen (Arnout) in de 14e eeuw terecht en maakt de bouw van het kasteel mee. Een leuk boek én een spannend verhaal waarin je iets te weten komt over de heren van het land van Ravenstein en Gelre, en hoe ze in de veertiende eeuw leefden.

Arnout van Hardeveld krijgt van zijn geschiedenisleraar de opdracht om de historie van het kasteel van Ravenstein uit te zoeken.Hij komt erachter dat het kasteel van Walraven van Valkenburg in 1818 is gesloopt, alleen de gracht is er nog. Een zonderlinge figuur houdt hem van achter een gordijn in de gaten. De man geeft hem een zilveren valkje. Het blijkt een amulet te zijn met bijzondere krachten, want van het ene op het andere moment komt Arnout in de veertiende eeuw terecht. Hij voorkomt een aanslag op Walraven van Valkenburg, die hem aanneemt als schildknaap. Vanaf dat moment raakt Arnout verwikkeld in een maalstroom van complotten, verraad, terechtstellingen en vriendschappen. Bovendien maakt hij de bouw van het kasteel mee. Maar hoe lang kan Arnout nog in de veertiende eeuw blijven om de speciale bode van Walraven te zijn? En is er nog een weg terug naar zijn eigen tijd?

PDF 1e twee hoofdstukken van Het stein van Walraven
PDF – 216.1 KB 270 downloads

Mijn allereerste boek verscheen in 1997: Kastelen vanuit de lucht bij uitgeverij Slingenberg. Het was een opdracht van de Nederlandse Kastelenstichting. Het ging om hele korte tekstjes bij paginagrote zwartwitfoto's vanuit de lucht, genomen door de KLM in de jaren '20 tot '70. Het was een experiment dat snel uitverkocht was en nooit herdrukt is. Ik heb de laatste drie exemplaren. Je moet er bij toeval op stuiten.

En een boek waar ik aan meewerkte: Arthur, Brigit, Conn, Deirdre... een Liber Amicorum voor Leni van Strien, mijn docente Keltisch, van uitgeverij De Keltische Draak, 2003

En nog eentje, Kastelen en ridderhofsteden in Utrecht, uit 1995, uitgeverij Matrijs, waar een aantal artikelen van mij in staat.