Fritz Baumgarten
Fritz (Friedrich Karl) Baumgarten (18 augustus 1883 - 3 november 1966), was een Duitse illustrator die veel kaboutertjes tekende. Hij stond bekend als der "Vater der heute noch weit verbreiteten Zwergengeschichten". Het zijn inderdaad schattige, ouderwetse kaboutertjes in boeken die ik al lang in mijn kast heb staan zonder dat ik me realiseerde dat dit de tekenaar is van die prachtige adventskalenders met Kerst (zie SeizoensfeestenKerst).

Gasthaus zur Sonne oftewel Our Forest Friends. Een prentenboek van  Fritz Baumgarten uit 1979, in het Engels vertaald in 1990. Er zijn vier delen verschenen in de serie Tales of forest folk. Hieronder komen de drie delen te staan die ik heb, de laatste, Happily ever after heb ik jammer genoeg (nog) niet. Zoals je hier kunt zien, was hij ook gek op de zomer. Klik op de titel om de afbeeldingen te zien.

Hoe leuk is dit! Vandaag, 23 augustus 2017, kreeg ik van Rachel Vendel, een enthousiaste bezoeker van mijn website het laatste boek in een reeks: Happily ever after is het vierde deel van de Tales of Forest Folk. Ik ben hier erg blij mee, dus Rachel, hartelijk dank :-)

In voorbereiding:
Das Blumenelfchen
Das grosse Fritz Baumgarten Weihnachtesbuch