Nicki Bullinga, geboren op Valentijnsdag in het Noord-Brabantse stadje Ravenstein. Als kind was ik al geïnteresseerd in de middeleeuwen, geschiedenis, Kelten, koning Arthur, archeologie maar vooral in sprookjes en elfen. Waar ik ook ben, ik ben altijd op zoek naar mooie oude en ouderwetse sprookjesboeken, en ik vind ze ook. Ik heb nog veel sprookjesboeken uit mijn vroege jeugd en de illustraties die daar in staan, zijn de mooiste ooit gemaakt. 

 

Meteen door naar Eigen Boeken en Thailaworks


Ik heb Mediëvistiek (Middeleeuwen) en Keltische taal- en letterkunde gedaan aan de universiteit van Utrecht. Ook het Oud- en Middel-Engels vind ik intrigerende talen en heb daarvoor aan de universiteit van Sheffield in Engeland gestudeerd. In 1995 ben ik getrouwd met Henk Hardeman, ook (kinderboeken)schrijver www.henkhardeman.nl en we hebben twee kinders: Veerle Gwendolyn Brendana (1995) en Stije Valentijn Oberon (2002). 

 

 

Deze elf en tekst stonden op Stijes geboortekaart: "Where do fairy babies lie 'till they're old enough to fly?"

En deze fee, één van de twaalf goede feeën in Doornroosje, stond op de geboortekaart van Veerle. Het is een kaartje uit een heel ouderwets 
sprookjeskwartet. Getekend,weet ik nu, door een van mijn favorieten, Felicitas Kuhn (zie Illustraties)

Veerles geboortekaartje.
 
   "...en de twaalf feeën schonken de kleine prinses hun mooiste gaven..."  

 Na elf jaar bij de universiteitsbibliotheek gewerkt te hebben, ben ik daar weg gegaan. Deze mooie aquarel kreeg ik als afscheidscadeau van Henri Reiling, kunstenaar en oudcollega. We blijven in feeënstijl :-)