Een groen boek, geen jaartal. Op de achterkant staat het nummer 2521. Mijn zusje had een blauw boek, maar ik weet niet meer precies wat voor verhalen en tekeningen dat waren. Uitgegeven door uitgeverij Mulder die heeeeel veel kinder- en prentenboeken heeft uitgegeven. Deze foto kreeg ik van George Mulder, daar waar alles in letters en tekeningen werd gegoten: Uitgeverij Mulder in Amsterdam, jaren '50.

1001 nacht
Ooit leefde Sheherazade, de knappe slavin die door haar slimheid van de sheik de kans krijgt om haar leven te redden. En dat doet ze door elke nacht een verhaal te vertellen. Er staan acht vertellingen in dit boek over het verre, mysterieuze Oosten. Perzië, Bagdad, boze tovenaars en geesten in flessen en lampen, wonderschone slavinnen en meesteressen, avonturen op zee, rijkdommen, wrede wijsgeren. En die kleuren, die kleuren...

Ik laat de tekeningen zien, zoals gezegd. Mocht je het hele verhaal willen weten, kun je altijd een verzoek achterlaten in mijn gastenboek voor the full story of mij mailen.

Opnieuw heeft George Mulder het blauwe boek gevonden dat mijn zusje had: de kinderlijke variant van 1001-nacht. 

Het eerste verhaal dat ik laat zien is natuurlijk het bekendste: Aladdin en de wonderlamp 

Nog een bekende is het tweede verhaal over de avonturen van Sindbad de zeeman

Het derde verhaal gaat over Kalief Haroen al Rashid. Over een vermomde kalief die bijzondere levensverhalen hoort.

Het vierde verhaal heet Badmanaba en de jonge HassanEen verhaal over vertrouwen dat geschonken wordt, en verraad door hebzucht, wat met de dood wordt bekocht.

Iets anders dan de gewone geesten is het vijfde verhaal van de geest in de fles. Over kleurige tovervissen.

In het zesde verhaal de drie bedelaars zijn de halfblinde bedelaars eigenlijk koningszonen.

Sodadad en zijn broers, het zevende verhaal, gaat over trouweloze broers.

Het laatste verhaal het betoverde paard gaat over een bijzonder vliegend paard. Dit verhaal staat er in z'n geheel op, dus met tekst.