De gebroeders Blasco hebben prachtige tekeningen gemaakt. Jesus (1919-1995) was de oudste van drie broers. Ik heb welgeteld één boek waar illustraties van hem, Alessandro en Adriano in staan, en dat zijn ook degene die me het meest zijn bijgebleven natuurlijk: Wonderland Tales, a story and picture book.
Dankzij George Mulder heb ik de kans gekregen om veel van hun - en van andere - tekeningen op deze site te zetten, super gewoon!

Juni 2019: Een nieuw (oud) verhaal met tekeningen van Jesus Basco, prachtige illustraties bij het klassieke verhaal
The Waterbabies
Deze afleveringen stonden wekelijks in Once upon a time. De voorkant is getekend door Don Lawrence, het verhaal zelf door Jesus Blasco, en verscheen in OUP in 1970. 
Dit verhaal is ook getekend door de tweeling Anne en Janet Grahame Johnstone, zie Water Babies

November 2018: Prachtig getekend sprookje van The sleeping princess, oftewel Doornroosje. Deze staan in 'Once upon a time', de Engelse Sprookjesland. 

Wonderland Tales, a story and picture book

In dit boek staan vijf geïllustreerde verhalen van de broers Blasco, van wie Jesus degene was van waar ik de meeste tekeningen van heb omdat het sprookjestekeningen zijn. 

In Wonderland Tales staan Gulliver's Travels, The shouting stones, The golden box, Alice in Wonderland en The brave young shepherd.

Dan heb ik ook nog vier oude, verrafelde exemplaren van Sprookjesland, waar verhaaltjes met hun tekeningen in staan. Deze tijdschriften komen uit 1971 en 1972, destijds gekocht voor 55 en 60 cent. De Sprookjesland die hier staat afgebeeld is de enige die nog steeds goed is, maar daar staan geen tekeningen van Blasco in, alleen Walt Disney plaatjes.
In Sprookjesland staan diverse verhalen, allemaal van twee bladzijden per verhaal.