Elseviers Groot Sprookjesboek

Elseviers groot sprookjesboek is een mooi boek uit 1976, en er staat een aantal sprookjes in die voorzien zijn van tekeningen door S. en G. Tourrett. 
Ik kan niets over hen vinden, noch info noch tekeningen, dus ik moet het doen met de tekeningen die in dit boek staan: de gelaarsde kat; de drie wensen; Ezelsvel; Klein Duimpje; de schone slaapster en de toverfeeën. Ze zijn apart en mooi. Je ziet wel verschil in tekenen van S en G. De schone slaapster gaat hier verder dan het traditionele verhaal, en het verhaal van Ezelsvel staat bij Aparte verhalen.

Maar ook hier heeft George Mulder - DANK! - me op 24-4-2018 geholpen. Deze bezoeker van mijn site vond het volgende over S. en G. Tourrett: "Het boek is een vertaling van MY WORLD OF FAIRY TALES, Purnell books 1976. Ook Mary Dinsdale en John Speirs hebben hiervoor illustraties gemaakt. Als snel dook ook Pat Tourret op. Het blijken drie zussen te zijn. Gwen, Shirley en Patricia. Op UK Comics is meer te vinden over deze illustratrices: http://ukcomics.wikia.com/wiki/Pat_Tourret"

Als je op het album aan beide kanten klikt, kun je bladeren en blijven de plaatjes klein. Wil je groot zien, klik dan op de pijltjes rechtsboven.