Jaklien Moerman
Jacqueline (Jaklien) Moerman (9 mei 1931 - 18 december 2011) was een Belgische illustratrice en kunstschilder. Ze tekende op een typische manier die vooral in de jaren '70 bekend werd. Ik probeerde als kind altijd dat prinsje na te tekenen, erg leuk.
De 365 jurken van prinses Petronella
Een van de vijf boekjes die ik nog heb van Jaklien Moerman. Hele typische tekeningen. Er wordt veel naar gezocht, merk ik, vooral van Belgische bezoekers. Dit boekje is vierkant, kon nét gescand worden. Een verhaaltje over een verwend prinsesje dat elke dag een nieuwe jurk aan wil. Totdat... 

De kleine heks Elena

Ik zag dat veel mensen zoeken naar de tekeningen van Jaklien Moerman, en ook zij is een van de illustratrices die mijn jeugd zo leuk hebben gemaakt. Ik had eerst een paar tekeningen bij 'plaatjes,mooie plaatjes staan, maar nu zet ik hier het hele boekje uit 1970 neer. Het zijn zulke lieve, vrolijke tekeningen.

Honkie en Ponkie bij de rovers

Honkie en Ponkie bij de rovers, uit 1972. Geschreven door Jac. Linders en geïllustreerd door... LIE.
Op 24 juni 2018 kreeg ik een berichtje van het nichtje van Lie, ze zei dat Lie staat voor Godelieve Schatteman! Dus dat betekent dat ik Lie en Jaklien altijd door elkaar heb gehaald. Afijn, ik laat Honkie en Ponkie en Snuffeltje hier staan omdat ze erg veel op de tekeningen van Jaklien Moerman lijken.

Een oud, A4 boek met vergeling van de (109) bladzijden en jammer genoeg alleen - 67- zwartwit tekeningen. 

Kabouter Snuffeltje

De laatste drie boekjes die ik van Lie (Godelieve Schatteman) heb, de avonturen van kabouter Snuffeltje. Net als Honkie en Ponkie is alleen de kaft in kleur, de tekeningen zijn zwartwit. Maar herkenbaar als 'Lie'.
De flaptekst van het eerste boekje Snuffeltje en het blauwe boek luidt zo:
Koning Floris Wipperdelapip de tiende wil Snuffeltje tot minister benoemen, maar... dan moet Snuffeltje een vreselijk moeilijke opdracht volbrengen: zoek het blauwe boek. Samen met zijn metgezel,het domme konijn Klungel, gaat Snuffeltje op avontuur. Zal het hem lukken? 
De flaptekst van het tweede boekje De dwaaltocht van kabouter Snufeltje luidt zo:
Dit is het verhaal van kabouter Snuffeltje. Hij is op weg naar kabouterland en beleeft allerlei avonturen
De flaptekst van het laatste boekje Snuffeltje en het vervuilde bos luidt zo:
Het prachtige dierenbos is vuil. De lieve dieren worden ziek. O, wat een ellende. Snuffeltje krijgt de opdracht er iets aan te doen.Wie is sterker, Snuffeltje of de vieze fabriek? Weer een spannend avontuur over het eigenwijze Snuffeltje