Margaret Winifred Tarrant 
Margaret Tarrant (1888-1959) heeft heel veel elfentekeningen gemaakt. Ze was bevriend met Cicely Mary Barker, die net als zij nooit getrouwd is geweest. Ze was het enige kind van de landschapsschilder Percy Tarrant en Sarah Wyatt. Haar vader had veel invloed op haar werk en Margaret illustreerde in het begin kaarten. Toen ze 19 was, tekende ze haar eerste kinderboek The Waterbabies in 1908, het begin van haar tekencarriere. Er zijn heel veel illustraties van haar bewaard gebleven en gereproduceerd. Ze kan ontzettend mooi elfjes tekenen. Ik heb ze mijn hele leven al gekoesterd, de tekeningen en de elfjes.

Fairies series, mooie plaatjes van Margaret Tarrant die ze tussen 1923 en 1928 illustreerde in de boekjes van Marion St John Webb. Ik heb gelukkig vier boekjes in deze serie, er zijn twaalf verschenen, die moet ik nog op de kop zien te tikken.
Ik laat hier de kleurentekeningen achter elkaar in deze volgorde zien. Mocht je het hele boekje met de rijmpjes willen zien, mail me dan of laat een bericht in mijn Gastenboek achter.

Elfentekeningen van Margaret Tarrant 1
Margaret Tarrant heeft heel veel getekend. Ze had er dan ook alle tijd voor. Hier staan prachtige, sprookjesachtige en mooie tekeningen  van haar hand.Sommige afbeeldingen waren te klein en zijn daardoor onscherp omdat ze groot worden getoond. Soms kun je ze beter klein bekijken dan groot (pijltjes rechtsboven).

The Margaret Tarrant Nursery Rhyme Book
Voor het eerst verschenen in 1944, herdrukt door Collins in 1985. Een boek met afwisselend zwartwit tekeningen en kleurentekeningen, met het bijbehorende rijmpje.

In voorbereiding:
Elfentekeningen Margaret Tarrant 2
Margaret Tarrant and her pictures