Martine/Tiny

Boeken van Tiny, oftewel Martine. Ik heb er vijf die ik hier zal neerzetten. Deze boeken zijn geschreven door Gijs Haag en geïllustreerd door Marcel Marlier. Met name de illustraties roepen een bepaalde sfeer op. Ik heb nergens anders zulke tekeningen gezien. Wat dat betreft is de serie van Martine/Tiny uniek.
1.Tiny speelt moedertjeEen boek dat bijna uit elkaar valt, en wat ik rond 2001 van een andere tante uit Groningen kreeg toen we bij hen op bezoek waren. Het verhaaltje gaat over een meisje dat op haar broertje past (zo zag ik er ook uit toen ik een jaar of 7, 8 was, zeker met zo'n jurkje). 
2.Tiny krijgt een fiets: een echte oude, uit 1971. Het verhaaltje zit erbij.

3.Martine embellit son jardin: Martine verzorgt haar tuin. Een van de 45 titels die bij uitgeverij Casterman in 1982 zijn verschenen. De Franse boekjes hebben, in tegenstelling tot de Nederlandse Tiny, illustraties die over de hele pagina heen lopen.
4.Martine et son ami le moineau: Martine en haar vogeltje, uit 1980. Alleen de plaatjes.
5.Martine fait maman: Marine is moedertje. Alleen de plaatjes.

 

Als je op het album aan beide kanten klikt, kun je bladeren en blijven de plaatjes klein. Wil je groot zien, klik dan op de pijltjes rechtsboven. De plaatjes zijn soms scherp, soms wat vager.