Groot verhalenboek
Een heel oud en uit elkaar vallend plaatjesboek met tekeningen van een onbekende. Maar niet meer, op 20 augustus 2018 vertelde George Mulder me het volgende: 
De uitgaven van Sprookjesland/Groot Verhalenboek zijn van uitgeverij Kolff, waarschijnlijk jaren zestig. Het zijn vertalingen van Italiaanse boekjes van uitgeverij Boschi uit de jaren 50.
De illustraties van de Tinnen Soldaat en Gulliver zijn van Francesco Gamba. (La Spezia, 15-10-1926 – Londen, 13-2-2012). Hij is voornamelijk bekend van zijn avonturen strips voor uitgeverij Bonnelli. 
Goudhaar en Kartelkam en het dappere Tamboertje zijn van Dell’Acqua. Op internet worden de illustraties soms toegeschreven aan ene Edgardo Dell’Acqua  (Milaan 23-10-1912 - 1984). Zou dezelfde kunnen zijn, niet zeker.

 

Er staan vier verhalen in: Gullivers reizen, Dapper tamboertje, Goudhaar en Kartelkam en De standvastige tinnen soldaat. Goudhaar en Kartelkam staat onder Aparte verhalen. De scans zijn niet heel erg goed gelukt, ik krijg de pixelvierkantjes gewoon niet weg. Kijk er maar overheen.

Als je op het album aan beide kanten klikt, kun je bladeren en blijven de plaatjes klein. Wil je groot zien, klik dan op de pijltjes rechtsboven.